onsdag 17. november 2010

Franske sjokolademakroner med ganchefyll

150 grader, 12 – 15 minutter

 125 g skåldede tørre mandler
  200 g melis
  20 g kakao
  100 g eggehviter (ca 3 hviter)
  1 klype salt
  50 g sukker

Kjør de skåldede mandlene i foodprocessor eller blender til fint pulver. Bland mandel melis og kakao. Stivpisk eggehvitene med en klype salt. Når hvittene når en skummende konsistens helles sukkeret gradvis i til seig marengsmasse. Vend i det tørre så forsiktig som mulig. Sett røren på stekebrett med sprøytepose med rund tipp, sprøyt små rundinger med ca diameter 2,5 cm. La makronene tørke på brettet ca 30-45 minutter før steking. La de avkjøles på bakepapiret på rist.


Ganachefyll

110 g sjokolade
95 g fløte
20 g glukose
20 g romtemperert smør

Smelt sjokoladen i vannbad. Mål opp fløte og glukose, gi et oppkok. Hell fløten over den smeltede sjokoladen mens du rører med en slikkepott. La det avkjøle til det når fingertemperatur, rør så inn ternet smør med en slikkepott.  Ha massen i sprøytepose med tipp, sprøyt litt jevnt på en makron og legg sammen med en annen makron. Sett de svalt en stund før servering.

Ganachen kan også brukes til sjokoladetrøfler. Trill passe kuler ut av massen, og rull de lett i kakao.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar