kan brukes til boller, kanelsnurrer, syltetøyhorn, kringle osv.)
· 150 g smør
· 5 dl melk
· 50g gjær for søte deiger
· 1,5 dl sukker
· ½ ts salt
· Ca 1,5 l hvetemel
· 2 ts kardemomme
Sett en vanlig, litt klissen gjærdeig. Forhev, kna og form, etterhev og stek.
Boller:
Trill ut håndstore emner, stek ca 10 minutter på 250 grader
Rosinboller:
Bløtlegg ca 250 g rosiner i varmt vann ca 30 minutter, tilsett sammen med smør/melk i deigen. Ellers som boller.
Kanelsnurrer:
Kjevle ut deigen til et rektangel, smør med en blanding av smør, sukker og kanel, skjær i passe skiver. Stek som boller.
Syltetøyhorn:
Del deigen i 2, og kjevle ut sirkler. Del hver sirkel i 8 ”pizza-skiver”. Legg på en klatt syltetøy i den brede enden, og rull sammen til horn. Stek som boller.
Kringle:
Kjevle ut til et rektangel. Legg på fyll etter ønske (jeg foretrekker epler og bløtlagte rosiner), rull sammen og form på stekebrettet. Stekes ca 25-30 minutter på 200 grader.
· 150 g smør
· 5 dl melk
· 50g gjær for søte deiger
· 1,5 dl sukker
· ½ ts salt
· Ca 1,5 l hvetemel
· 2 ts kardemomme
Sett en vanlig, litt klissen gjærdeig. Forhev, kna og form, etterhev og stek.
Boller:
Trill ut håndstore emner, stek ca 10 minutter på 250 grader
Rosinboller:
Bløtlegg ca 250 g rosiner i varmt vann ca 30 minutter, tilsett sammen med smør/melk i deigen. Ellers som boller.
Kanelsnurrer:
Kjevle ut deigen til et rektangel, smør med en blanding av smør, sukker og kanel, skjær i passe skiver. Stek som boller.
Syltetøyhorn:
Del deigen i 2, og kjevle ut sirkler. Del hver sirkel i 8 ”pizza-skiver”. Legg på en klatt syltetøy i den brede enden, og rull sammen til horn. Stek som boller.
Kringle:
Kjevle ut til et rektangel. Legg på fyll etter ønske (jeg foretrekker epler og bløtlagte rosiner), rull sammen og form på stekebrettet. Stekes ca 25-30 minutter på 200 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar